W planie mam tworzenie takich oto kart dla testowanych przeze mnie dyni,
co powinnam dodać? ktoś ma pomysł?
Plenność
zbiory zsumowane z dwóch krzaków, bo nie sposób stwierdzić, która dynia z którego krzaka ;)
lipiec: 1szt - 1,4kg
sierpień: 2szt - 1,2kg i 1,5kg
Krzak
długie pędy, bardzo "wędrujące" - u mnie weszły na płot i choinkę,
owocuje na wysokości :)
wg. mnie nadaje się na pergolę/płot itp.
wg. mnie nadaje się na pergolę/płot itp.
Skórka
miękka, łatwo obieralna, po upieczeniu można ją jeść
Miąższ
żółty, zwarty, suchy
Pestki
mało pestek, ale duże i pełne
Test pieczenia
w plastrach: nie rozpada się, brzegi wysychają (może na chipsy?)
smak - lekko słodki, typowo dyniowy
Test gotowania
nie puszcza wody, wręcz odwrotnie - wchłonęła to, co dolałam,
idealna na gęste puree,
myślę, że świetna do ciasta, naleśników itp. - nie rozrzedza.
Zdjęcia
nie zawsze wygląda książkowo ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz